Alexandru Rafila, despre campania de vaccinare: ”Ne îndreptăm spre ratarea tuturor țintelor legate de acoperirea vaccinală”

Alexandru Rafila, despre campania de vaccinare: ”Ne îndreptăm spre ratarea tuturor țintelor legate de acoperirea vaccinală”
Alexandru Rafila

Alexandru Rafila, deputat PSD și reprezentant al România la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), trage un semnal de alarmă referitor la campania de vaccinare și transmite că ne îndreptăm către ”ratarea tuturor țintelor legate de acoperirea vaccinală”.

Într-o intervenție la RFI, Rafila avertizează că valul patru al pandemiei de coronavirus va avea ca rezultat, în România, ”cazuri grave și decese”, iar eșecul campaniei de vaccinare este, din păcate, un eșec. România se află, potrivit statisticilor, pe penultimul loc ca număr de doze de vaccin administrat, în UE, la 100 de locuitori.

”În mod evident, ne îndreptăm, cel puțin în cursul acestui an, spre ratarea tuturor țintelor legate de acoperirea vaccinală, pentru că toată lumea spera să vaccinăm 10 milioane de persoane, măcar la începutul toamnei, dacă era să fim rezonabili. Din păcate, acest lucru nu se întâmplă, iar lumea, în mod evident, fie nu a fost convinsă, fie a fost demobilizată să se vaccineze, prin anumite tipuri de mesaje care au fost transmise în această perioadă, în care situația din România a fost prezentată ca un mare succes, în condițiile în care în mod evident discutăm de penultimul loc din UE ca și număr de doze administrat la 100 de locuitori”, precizează Alexandru Rafila.

”Deci este clar că este un insucces și acest insucces a fost generat și de diverse declarații care au făcut referire la numărul de cazuri, care era singurul element important, nu și la acoperirea vaccinală”

Alexandru Rafila

”Acest număr de reproducere care a devenit și în România supraunitar va duce la creșterea numărului de cazuri”

În aceeași intervenție, reprezentantul României la OMS spune că – în condițiile în care doar aproximativ 30% din populația României a fost vaccinată, în momentul de față – efectele negative ale valului patru al pandemiei de coronavirus nu pot fi neglijate și reprezintă un semna îngrijorător.

Alexandru Rafila a mai transmis că o recrudescență a pandemiei este înregistrată în foarte multe țări, iar numărul infectărilor crește și în România, încetul cu încetul. Mai mult, Rafila își manifestă speranța că Ministerul Sănătății este pregătit pentru a gestiona acest amenințător val 4 al pandemiei.

„E foarte greu să spun cum va arăta, dar în mod evident, el nu ne va ocoli. Acest număr de reproducere care a devenit și în România supraunitar, de circa o săptămână, va duce la creșterea numărului de cazuri (…). În multe țări în care există recrudescența pandemiei, trecerea de la câteva sute de cazuri pe zi la câteva mii de cazuri pe zi se produce într-un timp foarte scurt, de două-trei săptămâni, s-a întâmplat în Grecia, în Olanda. Or eu am auzit-o pe doamna ministru că dânsa e pregătită, că de la sfârșitul valului trei pregătește intervenția sau reacția în cazul valului patru. Sper să fie și adevărat, pentru că valul patru dacă va veni, va duce în România – unde acoperirea vaccinală este scăzută – și la apariția de cazuri grave și la înregistrarea de decese, pentru că una este să apară un număr de cazuri într-o țară unde populația este vaccinată în proporție de 70% și altceva este să apară același număr de cazuri într-o țară în care populația este vaccinată doar în proporție de 30%, pentru că atunci, proporția de cazuri grave și de decese va fi mult mai mare în țara unde există doar această acoperire vaccinală de 30% și noi ne găsim într-o astfel de situație”, a mai transmis Alexandru Rafila, deputat PSD și reprezentantul României la OMS.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Finală Elena Lasconi - Călin Georgescu, la prezidențiale? Ce arată datele acum despre Ciolacu
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
Cum a ajuns Ion Iliescu primul președinte al României democrate. Istoria marcată de minciuni, proteste...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Cum a funcționat rețeaua uriașă și sofisticată construită pe Tik Tok pentru Călin Georgescu, pe...
George Simion susține că a intrat în turul 2 și acuză „manipularea prin sondaje toxice”....
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
Cum arată ACUM cea care în trecut era votată „cea mai sexy femeie din lume”!...
Rezultate parţiale alegeri prezidenţiale. Elena Lasconi măreşte diferenţa faţă de Marcel Ciolacu, care a căzut...
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
Elena Lasconi, prima reacție după ce a intrat în cel de-al doilea tur al alegerilor...
Cum a reușit 'meteoritul' Călin Georgescu să fie numărul 1! Explicația unui specialist în social...
Cod Rutier 2024: Care e distanța regulamentară între mașinile parcate?
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape...
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Cine este Cristela Georgescu, cea care ar putea deveni prima doamna. Cu ce se ocupă...
Pericolul din vacanța la cabană. Mulți turiști își riscă sănătatea și chiar viața
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a ales...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
”The Apprentice”, filmul care dezvăluie latura controversată a lui Donald Trump, respins de actorii de...
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
Postul are efecte semnificative în creierul uman, a descoperit un studiu